راهنمای خرید دستگاه فشارسنج
زمانیکه خون در داخل رنگ ها پمپاژ میشود ممکن است فشار به صورت ناگهانی زیاد شود و زمانی که قلب بین دو ضربان در حال استراحت است،فشار کم میشود.این دو حالت وجود دارند که به عنوان فشار گفته میشوند.فشار خون بالا یک دلیل مرگ میتواند باشد.از هر سه نفر مبتلا به فشار خون میباشد.که فشار خون بالا میتواند منجر به سکته ی قلبی و یا مغزی شود.بی تحرکی،چاقی،تغذیه ی نادرست،سیگار و…درصد بروز فشار خون بالا را افزایش میدهد.
فشارسنج هایی در زمان قدیم تر وجود داشتند که به بازوی افراد بسته میشدند .
این فشارسنج دارای یک کاف بوده که به دور بازو بسته میشد و یک پوآرو که توسط آن باد میشد.و پزشک یک سر گوشیرا زیر کاف گذاشته و فشار خون را اندازه گیری میکرد.استفاده از این دستگاه نسبتا سخت بوده و همه ی افراد توانایی استفاده از آن را ندارند.
وضعیت روحی و حالت بدن روی فشار خون بسیار تاثیرگذار بوده و با توجه به غذا خوردن،ورزش کردن و…تغییر میکند.به دلیل شلوغی و ازدحام زیادی که در مطب دکتر وجود دارد ممکن است نتیجه یفشار در منزل دقیق تر از مطب دکتر باشد.
انواع فشار سنج ها
فشار سنج مچی
فشار سنج بازویی
فشارسنج های دیجیتال به دو نوع مچی و بازویی تقسیم میشوند.استفاده و کارایی فشارسنج مچی نسبت به فشارسنج بازویی بیشتر و بهتر می باشد.در فشار سنج های بازویی باید لباس خود را بالا داده و کاف دستگاه را به دور بازوی خود ببندید.در فشارسنج های مچی شما به سادگی میتوانید فشارسنج را دور مچ خود قرار دهید.در هنگام استفاده از این فشار سنج نباید دست خود را حرکت دهید.
در فشارسنج های بازویی دقت بیشتری به نسبت فشارسنج های مچی وجود دارد.قرار گرفتن کاف در همان سطحی که قلب قرار دارد باعث میشود انداره گیری فشارخون دقیق و سریع تر انجام شود.اما برای افرادی که وزن زیاد دارند فشارسنج مچی مناسب تر می باشد.
فشارسنج های مچی به دلیل اینکه یادگیری برای استفاده از آن سخت نمی باشد و وزن سبک تری دارد،طرفدار بیشتری دارد.
حافظه
حافظه یکی از موضوعات مهم در رابطه با فشارسنج می باشد.فشار خون در طول روز با توجه به عوامل مختلفی مانند غذاخوردن،استعمال دخانیات،استرس و… تغییر میکند.
به همین دلیل برای کنترل فشار خون باید در زمان های مختلف فشار را اندازه گیری کرد تا به صورت دقیق و کامل متوجه شد فشارخون چه اندازه ای می باشد.قبل از اینکه فشار سنج ها دارای حافظه باشند افراد باید فشارهای خود را به همراه تاریخ و ساعت یادداشت نمایند اما اکنون با مجهز شدن فشارسنج ها به حافظه ی داخلی افراد مجبور نیستند فشار خود را یادداشت کنند.
بعضی از فشارسنج ها دارای حافظه ی طبقه بندی شده ای هستند و نتیجه ی تست فشار افراد به صورت جداگانه در حافظه ی دستگاه ذخیره میشود.
به صورت است که قبل از استفاده از دستگاه مشخص باید شود که چه تعداد از افراد برای تست فشار خود می خواهند از این دستگاه استفاده نمایند.با وجود این امکان نتیجه ی تست افراد باهم دیگر اشتباه گرفته نمی شود.
قابلیت میانگینگیری
با توجه به تغییر فشار خون در ساعت های مختلف روز فشارهای ثبت شده عدد قابل توجهی برای تشخیص پزشک است.فشارسنج هایی که دارای این قابلیت می باشند که از ۳ فشار اخر یک فرد میانه گیری کرده و ارائه می دهند.و برخی دیگر از فشارسنج ها به دو دسته ی صبح و شب تقسیم می شوند که نتیجه ی تست های فشار خون را به تایم صبح و تایم شب تقسیم کرده و میانگین آن را به صورت جدا حساب میکنند.
دقت اندازهگیری
دقت اندازه گیری در دستگاه فشار خون بسیار مهم بوده و رعایت آن به روش درست اندازه گیری فشار بستگی دارد.تکان نخوردن در هنگام اندازه گیری فشار خون بسیار مهم می باشد.که ابته برخی از فشارسنج ها دارای سنسور تشخیص ثابت بودن می باشند.و یکی دیگر از عواملی که باعث بروز خطا دز اندازه گیری فشار خون میشوند،طریقه ی بستن کاف می باشد.جهت قرار گرفتن کاف،شل یا سفت بودن آن و…روی نتیجه ی تست فشار بسیار مهم و تاثیرگذار می باشد.
تشخیص آریتمی
بسیاری از فشارسنج ها توانایی تشخیص نامنظمی ضربان قلب را ندارند.ضربان قلب نامنظم به آریتمی معروف بوده و میتوانید نشانه هایی از بیماری های قلبی باشد.و ممکنن است افردا به شخصه خودشان نسبت به وجود آریتمی آگاه باشند.بعضی از فشارسنج ها قابلیت سنجش فاصله ی بین ضربان قلب را دارند.و اگر این تغییر ضربان به صورت ناگهاین تغییر کند به آن آریتمی گفته می شود.و همچنین افرادی که بیش از دو بار به آریتمی دچار می شوند توصیه می شود به پزشک مراجعه نمایند.
درجه بندی فشار
محدوده ای برای فشار نرمال در بین استانداردهای جهانی وجود دارد که اگر فشار خون از این محدوده عبور کند خطر ابتلا به فشار خون بیتر بوده و افراد دچار مشکل خواهند شد.بسیاری از فشارسنج های موجود خطر ابتلا به فشارخون را خبر میدهند.و این خبر را توسط یک نشانگری که کنار صفحه ی نکایش قرار دارد اعلام میکند.که اکثر مواقع فشار خون نرمال با چراغ سبز رنگ و فشارخونی که نرمال نیست با چراغ رنگ قرمز بروز داده میشود.
کار با باتری یا برق
پمپ باد فشار سنج وسیله ای پرمصرف است و به همین دلیل باتری فشارسنج ها را به تمام میکند.و اینکه فشارسنج با آداپتور روشن شود بسیار مهم بوده و مزیت به شمار می آید.اما در کنار بعضی از فشارسنج ها آداپتور نیز ارائه میشود.
فشارسنج هوشمند
بسیاری از شرکت های سازنده ی فشارسنج ها از پیشرفت های چشمگیری که در لوازمی مانند تلوزیون و تلفن همراه هوشمندد موجود موجود بوده عقب نمانده و اقدام به تولید فشارسنج هوشمند کرده اند.با استفاده از فشارسنج های هوشمند میتوان نتایج تست هارا بدون داشتن هیچ محدودیتی روی گوشی های هوشمند به کمک سرورهای موجود در دستگاه های فشارسنج ذخیره نمود و به سادگی ب آن ها دسترسی پیدا کرد.
همچنین میتوان تغییراتی که در فار خون حاصل میشود را در زمان های مختلف بر روی نمودارهای گرافیکی مشاهده کرده و میانگین آن را به دست آورد.و به اشتراک گذاری اطلاعات و نتایج فشار خون از نمونه های دیگر ویژگی های این دستگاه های فشار سنج هوشمند می باشد.
نتیجه گیری:
اندازه ی صفحه ی نمایشگر و وضوح آن،تعداد و اندازه های دکمه ها ،قابلیت اعلان صوتی،کیف و …از ویژگی های بارز یک فشار سنج می باشد.قیمت دستگاه های فشارسنج با توجه به نوع بازویی و مدل مچی آن متفاوت می باشد.